Bahan-bahan:
1 cawan vermicelli
2 cawan beras ( saya guna basmathi) ~ basuh dan toskan
4 cawan atau secukupnya air
1 sudu kecil atau secukupnya garam
5 sudu besar minyak
Cara penyediaan:
1. Panaskan minyak dan goreng vermicelli sehingga kuning keemasan.
1 cawan vermicelli
2 cawan beras ( saya guna basmathi) ~ basuh dan toskan
4 cawan atau secukupnya air
1 sudu kecil atau secukupnya garam
5 sudu besar minyak
Cara penyediaan:
1. Panaskan minyak dan goreng vermicelli sehingga kuning keemasan.
2. Masukkan vermicelli yang telah digoreng ke dalam periuk(rice cooker). Kemudian masukkan beras, garam dan air. Kacau rata.
3. Masak/tanak nasi seperti memasak nasi biasa.
3. Masak/tanak nasi seperti memasak nasi biasa.
**Kami sekeluarga makan nasi ini bersama kari kambing.
No comments:
Post a Comment