ALMOND LONDON ....
BAHAN2NYA
250 GRAM BUTTER
1 CAWAN GULA AISING
50GM BADAM ....KISAR HALUS
2 BIJI TELUR
1 SUDU BIKABONAT
3CAWAN TEPONG GANDUM
1/2 CAWAN TEPONG JAGUNG
KACANG BADAM SECUKUPNYA....DALAM 200GRAM
PANGGANG DULU
2 PEKET COKLAT MASAKKAN
CARA2NYA
PUKUL BUTTER DGN GULA HINGGA KEMBANG
MASUKKAN TELUR SATU PERSATU
PUKUL PERLAHAN
MASUKKAN TEPONG GANDUM .TEPONG JAGUNG.BADAM KISAR.SERBUK PENAIK..
GAUL HINGGA SEBATI
HINGGA JD DOH
BULAT2 KAN DOH....MASOKKAN SEBIJI KACANG BADAM
BENTUKKAN BUJUR MEMANJANG OK
BAKAR DGN SUHU 175'C....10~12 MINIT
SEJUKKAN BISKUT DULU SEBELUM CELUP DLM COKLAT
SEMENTARA ITU.....
CAIRKAN COKLAT DGN CARA DOUBLE BOILER
CELUPKAN BISKUT
LETAK DALAM CUP CAKE SAIZ KECIL
TABURKAN KACANG DIATAS NYA
JIKA INGIN GUNA SUGAR /COKLAT RICE PON BOLEH
No comments:
Post a Comment