BISKUT FANCY ICE CReam
Bahan-bahannya
130gm mentega
60gm gula aising
160gm tepung gandum
20gm tepung jagung
20gm tepung kentang
10 gm tepung kastad
1/4 sudu teh serbuk penaik
20gm serbuk badam
Topping
coklat, yang telah dicairkan dengan sedikit minyak
butiran permata, sebagai hiasan
Cara-caranya
1. Pukul mentega dan gula sehingga kembang. Kemudian campurkan tepung-tepung yang telah diayak bersama dengan serbuk penaik dan juga serbuk badam. Gaul rata sehingga menjadi doh.
2. Canai doh dan kemudian gelek dengan penggelek gerigi dan terap dengan acuan ais krim. Atur diatas loyang pembakar. Sapukan telur diatas biskut dan bakar pada suhu 180°C sehingga ia masak. (Ayu bakar selama 12 minit)
3. Setelah itu celup hujung biskut dengan coklat dan tabur manik berwarna diatas coklat tersebut.
Bahan-bahannya
130gm mentega
60gm gula aising
160gm tepung gandum
20gm tepung jagung
20gm tepung kentang
10 gm tepung kastad
1/4 sudu teh serbuk penaik
20gm serbuk badam
Topping
coklat, yang telah dicairkan dengan sedikit minyak
butiran permata, sebagai hiasan
Cara-caranya
1. Pukul mentega dan gula sehingga kembang. Kemudian campurkan tepung-tepung yang telah diayak bersama dengan serbuk penaik dan juga serbuk badam. Gaul rata sehingga menjadi doh.
2. Canai doh dan kemudian gelek dengan penggelek gerigi dan terap dengan acuan ais krim. Atur diatas loyang pembakar. Sapukan telur diatas biskut dan bakar pada suhu 180°C sehingga ia masak. (Ayu bakar selama 12 minit)
3. Setelah itu celup hujung biskut dengan coklat dan tabur manik berwarna diatas coklat tersebut.
No comments:
Post a Comment