Sunday, August 15, 2010

:: PUDING ROTI MENTEGA ::


:: PUDING ROTI MENTEGA ::


BAHAN-BAHAN:
6 keping roti sandwic | potong tiga segi
500ml susu segar
3 biji telur
50gm gula

BAHAN TABUR:
Gula perang secukupnya
Buah-buahan campuran secukupnya
Mentega secukupnya | dipotong kecil-kecil

BAHAN SOS:
250ml susu segar
1 sudu teh vanila
30gm gula kastor
2 biji kuning telur

CARA MEMASAK:
1. Susun roti di dalam loyang secara bertindan.
2. Selepas itu tuang susu atas roti hingga basah dan masukkan bahan tabur.
3. Kemudian susunkan roti dan ulang lagi proses sama. Lakukan sebanyak empat lapis dan bakar hingga masak Sejuk dan ketepikan.
4. Membuat sos, satukan kesemua bahan sos dan masak di atas api perlahan. Tapis.
5. Tuangkan di atas puding roti tadi.

No comments:

Post a Comment