Thursday, July 21, 2011

ALMOND LONDON ....

BAHAN2NYA

250 GRAM BUTTER
1 CAWAN GULA AISING
50GM BADAM ....KISAR HALUS
2 BIJI TELUR
1 SUDU BIKABONAT
3CAWAN TEPONG GANDUM
1/2 CAWAN TEPONG JAGUNG
KACANG BADAM SECUKUPNYA....DALAM 200GRAM
PANGGANG DULU
2 PEKET COKLAT MASAKKAN

CARA2NYA

PUKUL BUTTER DGN GULA HINGGA KEMBANG
MASUKKAN TELUR SATU PERSATU
PUKUL PERLAHAN
MASUKKAN TEPONG GANDUM .TEPONG JAGUNG.BADAM KISAR.SERBUK PENAIK..
GAUL HINGGA SEBATI
HINGGA JD DOH
BULAT2 KAN DOH....MASOKKAN SEBIJI KACANG BADAM
BENTUKKAN BUJUR MEMANJANG OK
BAKAR DGN SUHU 175'C....10~12 MINIT
SEJUKKAN BISKUT DULU SEBELUM CELUP DLM COKLAT

SEMENTARA ITU.....

CAIRKAN COKLAT DGN CARA DOUBLE BOILER
CELUPKAN BISKUT
LETAK DALAM CUP CAKE SAIZ KECIL
TABURKAN KACANG DIATAS NYA

JIKA INGIN GUNA SUGAR /COKLAT RICE PON BOLEH

No comments:

Post a Comment