100 gm pisang
100 gm tepung gandum
50 gm mentega-cairkan
20 gm serbuk koko(2 sudu besar rata)
50 gm gula halus
1 biji telur- suhu bilik
1 sudu kecil baking powder
50 ml susu segar
walnut secukupnya (tak letak pun takpe)
Cara-cara
- Panaskan oven sehingga 180C.
- Pukul sedikit telur dengan garfu- tak perlu kembang.
- Dalam bekas lain ayak tepung gandum, serbuk koko dan baking powder.Ketepikan dulu.
- Masukkan pisang ke dalam mangkuk. Lenyekkan bersama dengan gula halus.
- Masukkan pula susu segar ke dalam pisang tadi dan kacau
- Kemudian masukkan pula telur. Kacau biar sebati.
- Lepas tu masukkan pula tepung tadi dan kacau.
- Akhir sekali masukkan mentega cair tadi.
- Kacau biar sebati.
- Kemudian sendukkan ke dalam muffin cup.
- Isikan dengan 2/3 penuh. Bakar selama 25-30 minit.
SIAP..!
No comments:
Post a Comment