Serimuka Jagung
Bahan Lapisan Bawah
1 cawan pulut [rendamkan 3 jam]
1 cawan jagung hiris
2 cawan santan cair
1 s/k garam
Cara
1. Kukuskan semua bahan sehingga masak.
2. Sapukan minyak sikit atau lapikkan pelastik dalam loyang lain saiz 8 x 8 inci.
3. Tekan pulut dan jagung yang telah masak tadi.
4. Kukuskan semula dan tuangkan adunan bahagian atas.
Bahan Lapisan Atas:
1 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau
4 s/b gula
4 s/b tepung gandum
2 s/b tepung kastad
1 biji telur
1 s/t garam
Cara
1. Gaul rata semua bahan dan tapis.
2. Masakkan sekejap sekadar naik wap.
3. Tuangkan perlahan-lahan atas pulut yg telah dicakar2kan sikit..
4. Kukuskan lebih kurang 30 minit.
5. Sejukkan dahulu baru potong.
1 cawan pulut [rendamkan 3 jam]
1 cawan jagung hiris
2 cawan santan cair
1 s/k garam
Cara
1. Kukuskan semua bahan sehingga masak.
2. Sapukan minyak sikit atau lapikkan pelastik dalam loyang lain saiz 8 x 8 inci.
3. Tekan pulut dan jagung yang telah masak tadi.
4. Kukuskan semula dan tuangkan adunan bahagian atas.
Bahan Lapisan Atas:
1 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau
4 s/b gula
4 s/b tepung gandum
2 s/b tepung kastad
1 biji telur
1 s/t garam
Cara
1. Gaul rata semua bahan dan tapis.
2. Masakkan sekejap sekadar naik wap.
3. Tuangkan perlahan-lahan atas pulut yg telah dicakar2kan sikit..
4. Kukuskan lebih kurang 30 minit.
5. Sejukkan dahulu baru potong.
No comments:
Post a Comment