Sunday, December 12, 2010

Daging Salai Masak Lemak Cili Api


Bahan-bahan

500gm daging salai

200gm cili api (dikisar)

1 biji bawang besar (dikisar)

1 ulas bawang putih (dikisar)

1/2 inci kunyit hidup (dikisar)

1 biji kelapa (di ambil santan)

1 helai daun kunyit (dihiris nipis)

4 biji kentang (dipotong 2)

2 batang serai (dititik)

sedikit air

Garam dan gula secukup rasa

Cara Memasak

1) Rebus semua bahan yang dikisar tadi dengan sedikit air.

2) Masukkan serai dan daun kunyit yang dihiris nipis tadi.

Biarkan sehingga ia masak seketika.

3) Setelah itu masukkan daging salai,santan dan juga ubi kentang,masukkan garam dan gula

secukupnya.

4) Biar sehingga mendidih dan kacau seketika...sedia dihidang.......

No comments:

Post a Comment