Wednesday, December 15, 2010

Ingredients

1) Udang
2) Bawang Merah
3) Bawang Putih
4) Halia
5) Daun Pandan
6) Serai
7) Tomato
8) Cili Hijau
9) Gula
10) Rempah Briyani Adabi
11) Sup Bunjut Adabi
12) Serbuk Nasi Goreng Ayam Adabi
13) Serbuk Santan Krim Kelapa Adabi
14) Pes Asam Jawa Xtra Adabi
15) Garam Halus Adabi
Directions

Tumis daun pandan, halia, bawang merah, serai, bwg putih, Sup Bunjut Adabi, dan cili hijau.
Bancuh Rempah Briyani Adabi bersama sedikit air. Campurkan ke dalam kuali dan kacau hingga pecah minyak.
Masukkan Serbuk Santan Krim Kelapa Adabi yang telah dicairkan dan kacau sebati.
Masukkan udang dan sedikit air.
Tambahkan Sos Cili Adabi, Pes Asam Jawa Xtra Adabi, cili merah, dan tomato.
Akhir sekali perasakan dengan Serbuk Nasi Goreng Ayam Adabi, Garam Halus Adabi, dan gula.

No comments:

Post a Comment