Bahan-bahan
- 170 g tepung
 - 2 sudu besar gula
 - 3 sudu teh baking powder
 - 1/8 sudu teh garam
 - 5 sudu besar mentega sejuk, dipotong2
 - 125 ml susu segar
 
Cara membuatnya
- Panaskan oven pada kepanasan 425F/220C.
 - Griskan kertas lapik loyang.
 - Ayak tepung, gula, baking powder dan garang ke dalam mangkuk.
 - Masukkan mentega ke dalam campuran tepung.
 - Hancurkan mentega dengan garpu sehingga campuran menjadi seperti crumb.
 - Tuang susu dan uli sehingga dapat soft doh.
 - Gelek doh sehingga setebal 1/2 cm.
 - Tekan acuan ke atas doh.
 - Susun ke atas loyang pembakar dan bakar selama 12 minit atau sehingga scone bertukar warna kuning keemasan.
 

No comments:
Post a Comment