Monday, December 6, 2010

Mixfruit Scone

Bahan-bahan

  1. 170 g tepung
  2. 2 sudu besar gula
  3. 3 sudu teh baking powder
  4. 1/8 sudu teh garam
  5. 5 sudu besar mentega sejuk, dipotong2
  6. 125 ml susu segar

Cara membuatnya

  1. Panaskan oven pada kepanasan 425F/220C.
  2. Griskan kertas lapik loyang.
  3. Ayak tepung, gula, baking powder dan garang ke dalam mangkuk.
  4. Masukkan mentega ke dalam campuran tepung.
  5. Hancurkan mentega dengan garpu sehingga campuran menjadi seperti crumb.
  6. Tuang susu dan uli sehingga dapat soft doh.
  7. Gelek doh sehingga setebal 1/2 cm.
  8. Tekan acuan ke atas doh.
  9. Susun ke atas loyang pembakar dan bakar selama 12 minit atau sehingga scone bertukar warna kuning keemasan.



No comments:

Post a Comment