Monday, November 29, 2010

Puding Kastard Kek Coklat


Puding Kastard Kek Coklat

BAHAN-BAHAN:

300 gm kek coklat

125 gm tepung kastard

1 tin air laici (tin buah laici)

150 gm susu cair

Sedikit buah dalam tin


BAHAN KUAH:

1/4 tin susu pekat

1 tin susu cair

1 biji kuning telur

250 ml air

Sedikit esen vanila

CARA MENYEDIAKAN

1. Tepung kastard, air laici dan susu cair dicampur dan dimasak hingga pekat.

2. Sementara itu masukkan kek coklat yang dipotong-potong dalam bekas dan susun. Hiaskan dengan sedikit buah-buahan pilihan anda. Tuangkan kastard yang sudah pekat tadi di atas kek yang disusun.

3. Untuk kuahnya:
Campurkan semua bahan kuah dan kacau di atas api kecil sehingga mendidih. Tuangkan kuah di atas pu­ding ketika menghidangkannya. Dalam gambar yang ditunjukkan puding ini disusun mengikut cita rasa sendiri.

No comments:

Post a Comment