Friday, November 5, 2010

Resepi KARI DAGING

Bahan-Bahan:

1 peket serbuk kari daging

Daging cincang (ikut suka banyak mana)

Ubi Kentang

Santan (1 biji kelapa)

Garam dan Ajinamoto secukup rasa

3 ulas bawang merah (dihiris nipis)

2 ulas bawang putih (dihiris nipis)

Sedikit halba campur

1 pelepah daun kari

Caranya:

1.Bancuh kari daging dan rebus bersama-sama dengan daging cincang.

3. Selepas itu biarkan seketika sehingga ubi kentang sebati dengan kari tersebut, barulah masukkan santan, garam dan ajinamoto secukup rasa dan biarkan mendidih.

4. Apabila mendidih tutup api, dan panaskan kuali bersama dengan minyak masak dan masukkan bahan-bahan di sebelah kanan ke dalam kuali. Apabila semua bahan tadi sudah kekuning-kuningan, curahkan ke dalam periuk yang berisi daging dan ubi kentang itu.



No comments:

Post a Comment