Monday, November 29, 2010

Hidangan Mi Dan Pasta

Fettucinne Hijau Ayam Belanda dan Cendawan


120 gm fettucinne - direbus hingga lembut
30 gm kepingan daging ayam belanda - dihiris memanjang
40 gm cendawan segar - dipotong 4
1/2 labu bawang besar - dicincang
20 ml air rebusan ayam
25 gm keju parmesan
20 gm mentega
200 ml krim putar
Garam dan serbuk lada sulah secukup rasa

Cara Menyediakan:

1. Cairkan mentega dan tumiskan bawang besar, cendawan dan daging ayam belanda sehingga rangup.

2. Masukkan air rebusan ayam dan kecilkan api.

3. Masukkan krim putar, garam dan serbuk lada sulah, kemudian renehkan selama empat minit.

4. Masukkan pasta dan keju parmesan kemudian padamkan api. Kacau hingga rata dan angkat. Hidangkan panas-panas.

No comments:

Post a Comment