Tuesday, November 23, 2010

Bahan - Bahan

6 biji telur

1 labu bawang besar(dimayang)

4 ulas bawang putih (didadukan)

1 biji kentang (didadukan)

1 batang lobak (didadukan)

Sedikit daging ayam-bahagian dada (dipotong nipis)

3 batang crabstick (boleh juga guna isi ketam)

1 sudu besar serbuk kari

3 sudu besar tomato puri

1 sudu besar chili powder (bancuh bersama sedikit air)

1 sudu besar lada hitam

1 kiub pati ayam

Sedikit daun sup, garam dan gula

Cara-cara

1. Tumis bawang besar dan bawang putih. Bila dah garing, masukkan lada hitam.

2. Kemudian, masukkan ayam dan crabstick. Bila ayam dah kecut, masukkan serbuk cili yang sudah dibancuh dengan air, tomato puri, kiub ayam dan serbuk kari.

3. Bila dah nampak garing, masukkan lobar dan kentang. Biarkan sampai empuk.

4. Kemudian masukkan pula daun sup.

5. Angkat and asingkan di dalam bekas.

6. Dadarkan 3 biji telur di dalam kuali. Kemudian letakkan bahan-bahan inti tadi di atas telur tersebut. Tunggu kering sedikit kemudian dadarkan 3 biji telur lagi kat atas inti itu.

7. Terbalikkan telur tersebut. Bila dah masak angkat dan boleh dihidangkan


alt

No comments:

Post a Comment