Tuesday, November 16, 2010

ROTI PISANG COKLAT

1 1/3 CWN SERBUK GANDUM OR SELF RAISING FLOUR
1/4 CWN SERBUK KOKO
1 CWN GULA KASTOR
1/4 BAKING SODA
1 1/2 SD TEH BAKING POWDER
1/2 CWN COKLAT CHIP
2 BIJI TELOR GRED A (DIKOCOK SEKEJAP)
1/2 CWN BUTTER 9DICAIR DAN DISEJUKKAN)
3 BIJI PISANG BERANGAN (420G)DILENYEK LUMAT
1 SD TEH ESEN VANILa

cara2nya

didalam satu bekas ,campur tepong,serbuk koko,,gula kastor,,baking soda,,serbuk penaik,,n gaul rata...
didalam bekas laen pula,,masukkan pisang yg dilecek.telor yg dipukul manja,,+butter cair,+esen vanilla,,gaul semua kasi rata dgn sudip kayu...tak perlu mixer,,dah tu masuk bhn nasah kedlm bhn kering,,dgn cara kaup balik,,masuk sekali coklat chip,,kacau secukup rata shj..tak perlu lama nnti keras...adunan ini agak berat n bergentel..biarkan shj,,tuang dalam loyang yg disapu butter dan ditabur dgn sedkit tepong gandum...
bakar dlm suhu 180c selama 60 minit..atau hingga masa

No comments:

Post a Comment