Resepi KARI DAGING
Bahan-Bahan:
1 peket serbuk kari daging
Daging cincang (ikut suka banyak mana)
Ubi Kentang
Santan (1 biji kelapa)
Garam dan Ajinamoto secukup rasa
3 ulas bawang merah (dihiris nipis)
2 ulas bawang putih (dihiris nipis)
Sedikit halba campur
1 pelepah daun kari
Caranya:
1.Bancuh kari daging dan rebus bersama-sama dengan daging cincang.
3. Selepas itu biarkan seketika sehingga ubi kentang sebati dengan kari tersebut, barulah masukkan santan, garam dan ajinamoto secukup rasa dan biarkan mendidih.
4. Apabila mendidih tutup api, dan panaskan kuali bersama dengan minyak masak dan masukkan bahan-bahan di sebelah kanan ke dalam kuali. Apabila semua bahan tadi sudah kekuning-kuningan, curahkan ke dalam periuk yang berisi daging dan ubi kentang itu.
No comments:
Post a Comment