Bahan-Bahan:
250gm coklat sponge mix
3 biji telur ayam Gred A
100ml air
100ml minyak masak
Cara-Cara:
1. Panaskan oven pada suhu 175 darjah celsius
2. Masukkan kesemua bahan ke dalam mixer bowl dan pukul dengan high speed selama 8 minit hingga betul-betul kembang dan kental.
3. Masukkan minyak dan pukul lagi selama 2 minit
4. Tuang adunan ke dalam loyang berlapik grease proof paper.
5. Bakar selama 30 minit
Toppingnya:
1 tin fruit cocktail, toskan syrupnya
250 ml fresh cream
Cara-Cara:
1. Pukul cream sampai kental dan gebu.
2. Belah kek kepada 2 atau 3 bahagian dan basah setiap permukaan dengan air syrup cocktail.
3. Sapukan cream dan susun fruit coctail pada setiap lapisan.
4. Akhir sekali, sapukan cream pada seluruh permukaan dan hias permukaan atas dengan fruit cocktail dan tepi kek dengan chocolate rice.
No comments:
Post a Comment